JEDÁLNY LÍSTOK 13. - 19.8.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 13.8.2018

Zeleninová krémová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Minestrone – talianska zeleninová polievka pripravená s cuketkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate Nivovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Talianske hubové rizoto pripravené z ryže Arborio zjemnené smotanou posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikovy)

DAL PALAK – indická šošovica pripravená s kokosovým mliekom a listovým špenátom podávaná s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šopský zeleninový šalát priprvený z paradajok, papriky, uhoriek a syra podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou
Palacinka plnená tvarohovou plnkou a malinovým prelivom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 14.8.2018

Cuketová krémová polievka pripravená so štipkou kurkumy zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená s plátkami mrkvy a cibule podávaná s Quinoi posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Špíz pripravený z kuracích pŕs a zeleniny podávaný s mrkvovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné Linguine pripravené s špenátovo – ricotovými guličkami a omáčkou Mascarpone posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Marinovaný SEITAN preliaty vegán tekvicovou omáčkou pripravenou s mandľovou smotanou podávaný s ryžou NATURAL a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát Ceasar pripravený z paradajok, listových šalátov, kuracích pŕs a krutónov ochutený horčicovým drezingom

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou
Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 15.8.2018

Brokolicovo – špenátový krém zjemnený leštinskou smotanou posypaný opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Jemne pikantná hŕstková polievka pripravená so zeleninou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate hubovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Paprika plnená plnkou pirpravenou z Quinoi, orechov a syra Feta podávaná v paradajkovej omáčke s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán cviklový páj pripravený s červenou šošovicou zapečený s vegan zemiakovou kašou podávaný s vegan šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Cestovinový šalát pripravený z pšeničných cestovín, šampiňónov, uhoriek, kápie a kukurice ochutený gréckym jogurtom

Palacinka plnená syrovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom  podávaná so zeleninou
Čokoládová Palacinka plnená pistáciovou pudingovou plnkou a marcipánom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 16.8.2018

Karfiolová krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom podávaná s opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Fazuľová polievka pripravená so zeleninou ochutená Saturejkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Vykostené marinované kuracie stehno marinované v chilli – medovej marináde podávané s farebnou ryžou a zeleninou vhodné pre celiatikov)

Hermelín ochutený bylinkami obaľovaný v lístkovom ceste podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi, brusnicami a zeleninou (vhodné pre vegetariánov, celiatik neobalený Hermelín)

Indické zeleninové karí pripravené s červenou šošovicou zjemnené kokosovým mliekom podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát CAPRESE pripravený z listových šalátov, paradajok, syra Mozarella, bazalkového pesta, čerstvej bazalky podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou
Palacinka plnená višňovou plnkou a hornou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 17.8.2018   

Krémová indická polievka pripravená z červenej šošovice, zemiakov a listového špenátu zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Šošovicová polievka pripravená so zeleninou a údeným Tempehom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatkov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate dijonskou omáčkou pripravenou s kaparami podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Brokolicové rezníky pripravené s kukuričnou strúhankou a syrom Ementál podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Pečené sladké zemiaky – BATATY ochutené rozmarínom a himalájskou soľou preliate šampiňónami pripravenými na kokosovom oleji podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, vajca, syra Feta, paradajok, jarnej cibuľky a mäty podávaný s  celozrnnou hriankou

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou
Palacinka plnená jabĺčkovou plnkou ochutenou škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 18.8.2018 A NEDEĽA 19.8.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

 

 Tešíme sa na Vás :-D