JEDÁLNY LÍSTOK 24. - 30.9.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 24.9.2018

Karfiolová krémová polievka pripravená s mrkvou podávaná s rukolovým pestom a sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Fazuľová polievka pripravená so Saturejkou a zeleninou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celitikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate cuketovou omáčkou ochutenou Mascarpone podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok preliaty tekvicovou Hokaido omáčkou zjemnenou smotanou podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

Celozrnné špagety pripravené s vegán omáčkou Bolognese (sójové mäso) posypané strúhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, syra Niva, hrušiek a pomarančov preliaty pomarančovou zálievkou podávaný s celozrnnou hriankou  

Palacinka plnená zeleninou pripravenou so šampiňónami a lúpanými paradajkami a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou
Palacinka plnená Mascarpone krémom ochuteným trstinovým cukrom a čerstvými jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 25.9.2018

Šampiňónová krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán gulášová polievka pripravená zo zeleniny a cíceru posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované v plátkoch oravskej slaniny podávané so zemiakovo – cviklovým šalátom ochuteným jogurtom (vhodné pre celiatikov)

Vegetariánsky segedínsky guláš pripravený so Seitanom podávaný s domácou žemľovou knedľou (vhodné pre vegetariánov)

PAELA – španielske rizoto pripravené zo zeleniny, šampiňónov, paradajok a marinovaného Tofu podávaná so šalátom (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z rukoly, špenátových listov, granátového jablka, divokej ryže,vlašských orechov a syra Feta  podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bazalkovým pestom, syrom Mozarella a paradajkami podávaná so zeleninou
Palacinka plnená makovo - medovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 26.9.2018

RIBOLITTA – toskánska krémová polievka pripravená zo zeleniny a strukovín posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
TOM KHA GAI - Vegán verzia thajskej kokosovej polievka pripravenej s limetovými listami a citrónovou trávou podávaná s ryžovými rezancami posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate brusnicovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Čerstvé Tagliatelle pripravené so špenátovou omáčkou ochutneou Mascarpone posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Vegán Chilli non Carne pripravené z veľkej fazule, papriky, paradajok a Tofu podávané s Bulgurom a zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Šopský zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek a syra podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená syrovo – smotanovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom  podávaná so zeleninou
Čokoládová Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 27.9.2018

DAL SHORVA – indická krémová polievka pripravená z červenej šošovice a zemiakov zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Vegán kapustnica pripravená so zemiakmi a údeným Tempehom  (vhodné pre  vegetariánov i celiatikov)

Vykostené marinované kuracie stehno preliate fazuľovým ragú ochuteným opečenou slaninkou a bylinkami podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Blanšírovaná brokolica zapekaná so zemiakmi preliata smotanovým prelivom podávaná so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celaitikov)

Pečená tekvica Hokkaido ochutená paradajkami a byllinkami podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými olivovým olejom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, avokáda, cherry paradajok, cíceru a syra Feta podávaný s celozrnnou hriankou
 
Palacinka plnená šunkou, syrom a šampiňónami restovanými na masle podávaná so zeleninou
Palacinka plnená malinovou plnkou a bielou čokoládou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 29.9.2018     

Špenátová krémová polievka pripravená so zemiakmi a medvedím cesnakom zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Japonská MISO polievka pripravená zo zeleniny a jačmenného MISA podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate prírodnou šťavou pripravenou s opečenou Schwarzwaldskou šunkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cuketové rezníky pripravené s údeným syrom podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Tekvicové karí pripravené s čerstvým ananásom podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Tuniakový šalát - zmes listových šalátov, tuniak, paradajky, olivy, cibuľa podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou
Palacinka plnená jablkovo – škoricovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 29.9.2018 A NEDEĽA 30.9.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia


 Tešíme sa na Vás :-D