JEDÁLNY LÍSTOK 23. - 28.4.2019

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

UTOROK 23.4.2019

Zeleninová krémová polievka pripravená so štipkou Chilli zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Ľahká šošovicová polievka pripravená z červenej šošovice, citróna a koriandrovej vňate posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate šampiňónovou omáčkou pripravenou so smotanou podávané s farebnou ryžou a zeleninou  (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldove halušky pripravené s bryndzou a čerstvou pažítkou posypané opečeným údeným Tempehom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Mrkvové karí pripravené s karí pastou, mandľovými lupienkami a hrozienkami ochutené čerstvou mrkvovou šťavou podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Zeleninový šalát s grilovaným Hermelínom pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, vlašských orechov a grilovaného Hermelínu podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná palacinka plnená špenátom, sušenými paradajkami a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čučoriedkovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 24.4.2019

Hrášková krémová polievka pripravená s mätou zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Japonská MISO polievka pripravená zo zeleniny, húb Shitake, riasy Wakame a sójového Misa podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate brusnicovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Šampiňónovo – pórkové rizoto pripravené s Mascarpone posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán Chilli non Carne pripravené z veľkej fazule, kukurice, papriky, paradajok a údeného Tofu podávaný s Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Šalát so syrom Roquefort pripravený z listových šalátov, syra Roquefort, opečenej slaninky a orechov ochutený zálievkou pripravenou s orechovým olejom podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná palacinka plnená syrovo  smotanovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a čerstvými jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 25.4.2019

DEMIKÁT – bryndzová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená smotanou posypaná čerstvou pažítkou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Hrachová polievka pripravená so zeleninou ochutená bylinkami posypaná čerstvou petržlnovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Vykostené kuracie stehno marinované s cesnakom a čerstvým rozmarínom podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Tekvicovo - zemiakové placky pripravené s bylinkami pečené v rúre podávané s jogurtovým drezingom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Vegán domáce špaldovo – pšeničné cestoviny pripravené s vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Cestovinový šalát pripravený z celozrnných cestovín, kyslých uhoriek, šampiňónov a kukurice ochutený kyslou smotanou

Slaná palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

PIATOK 26.4.2019   

Ribolitta – toskánska krémová polievka pripravená zo strukovín a zeleniny zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Kvaková polievka pripravená so zemiakmi a cukrovým hráškom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené kuracie prsia preliate pórkovo – smotanovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Brokolicovo – zeleninové rezníky pripravené so syrom podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariáno)

PAELA – španielske rizoto pripravené zo zeleniny, šampiňónov, lúpaných paradajok a Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Tuniakový šalát - pripravený z listových šalátov, paradajok, olív a červenej cibule podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jablkovo – medovou plnkou pripravenou so škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 27.4.2019 A NEDEĽA 28.4.2019

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

 

 Tešíme sa na Vás :-D