JEDÁLNY LÍSTOK 17. - 23.12.2018

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 17.12.2018

Hrášková krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Hubová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny, zemiakov a húb posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia cuketovou omáčkou pripravenou s Oregánom zjemnenou sójovou smotanou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné Farfale pripravené vo woku so sušenými paradajkami, syrom Feta a listovým špenátom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Indické zeleninové karí pripravené s červenou šošovicou zjemnené kokosovým mliekom podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená syrovo – smotanovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená pomarančovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 18.12.2018

DAL SHORVA – indická krémová polievka pripravená z červenej šošovice zjemnená kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Tekvicovo – zeleninový vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Kuracie prsia marinované v jogurtovej marináde posypané zmesou semiačok podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cviklové risoto pripravené z ryže Arborio a cvikle marinovanej v rastlinných olejoch posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)

Kukuričné FUSILLI pripravené s vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená cibuľou a slaninou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 19.12.2018

Krémová karfiolová polievka pripravená s mrkvou zjemnená leštinskou smotanou podávaná s rukolovým pestom a sezamom (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Hrachová polievka pripravená s batatami a mrkvou ochutená štipkou zázvoru posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate šípkovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečené šampiňóny plnené bryndzovou plnkou ochutenou štipkou cesnaku a pažítkou podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegám špenátovou omáčkou podávaný so Pšenom ochuteným semiačkami a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – namiesto SEITANU TOFU, možná výmena prílohy za ryžu)

Palacinka plnená hubovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutenou badianom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 20.12.2018

Krémová mrkvovo – jablková polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Sezónna zeleninová polievka pripravená s bylinkami posypaná čerstvou petržlnovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Marinované vykostené kuracie stehno preliate pórkovou omáčkou ochutenou leštinským maslom podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Zemiakv zapekané s paradajkami a syrom Gorgonzola preliate smotanovým prelivom podávané so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mexická fazuľa pripravená z veľkej fazule, papriky, kukurice a Tofu podávaná s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená bryndzovou plnkou ochutenou pažítkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo – slivkovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 21.12.2018

Šampiňónová krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán zeleninový BORŠČ pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaná čerstvou  petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate špenátovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Vegetarián ŠPALDOVE LASAGNE BOLOGNESE pripravené zo sójového mäsa a syrového bešamelu podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Pečená tekvica Hokaido pripraveá s paradajkami ochutená tekvicovým olejom a himalájskou soľou podávaná s lahôdkovými zemiakmi pečenými na olivovom oleji podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou plnkou a bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou



SOBOTA 22.12.2018 A NEDEĽA 23.12.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia


 

Tešíme sa na Vás :-D